Denizli mutfağının temelini sebzeli yemekler oluşturur. Özellikle patlıcanlı yemek çeşitleri çoktur. Kuru Patlıcan Dolması, Patlıcan Közlemesi vb. Çal ilçesi Hançalar Mahallesi’nin bamyası oldukça lezzetlidir. Taratorlu Börülce Salatası, Ebe Gümeci Salatası, Filiz Salatası yöreye özgün salata türleridir. Kedi Börülcesi Çorbası, Mercimek Çorbası, Domates Çorbası, Tarhana Çorbası, Ovmaç Çorbası vb. yöreye özgü çorba türleridir. Et yemeklerinin başlıcaları; Tas Kapaması, Kumbar Dolması, Sirkeli Et, Etli Nohut, Tandır, Kol Dolması, Ciğer Sarma, Arabaşı, Keşkek, Saçta İşkembedir. Börek ve tatlı türlerinde Ege Bölgesi özellikleri görülür. Yufka, Şipit, Bazlama evlerde yapılan ekmeklerdir. Kışın darı, kavurga, ceviz, kestane; yazın türlü meyveler, salatalık, kavun, karpuz yenir. Kabak tatlısı, pestil, baklava ve aşuresi meşhurdur.
Ayrıca Denizli’nin yıllardır değişilmez yöresel lezzeti olan ilimize özgü Denizli Kebabı meşhurdur. Yapımı oldukça ustalık isteyen, odun fırınında pişen bir tür tandır kebabıdır. Kuzu etinin; özel yapılmış fırında, odun ateşinin karşısında yavaş yavaş kızarmasıyla oluşan, çatal bıçak kullanılmadan servis edilen oldukça lezzetli bir kebap çeşididir.
Turizm Danışma Bürosu
Tel:+90 258 272 20 77
Fax: 0258 264 76 21
0258 265 07 87
Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
15 Mayıs Mahallesi, 554/1. Sk. No:5, 20150 Denizli/Pamukkale/Denizli
Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Resmi İnternet Sitesinde Bulunan Tüm Yazılı ve Görsel İçerikler
Kaynak Belirtmek Sartıyla Tanıtım Amaclı olarak Kullanılabilir.